[重要]段階的開館のお知らせ② Notice of Step-wise opening ②

コロナ拡大予防策を講じつつ、本学学生・教職員に対しての限定開館を当面の間おこなっています。
7月28日(火)から事前申請をなしとします。資料予約申込なしで来館ご利用ください。
引き続き、コロナ拡大予防策を講じつつの限定開館を行います。注意事項にご留意ください。
*図書の配送サービスは引き続き行います。

【開館日】原則火曜日・木曜日の週二回。【開館時間】10:00~12:00、 13:00~15:00 *詳しくは図書館カレンダーをご覧ください、大学事務局夏休業時期を除く。

【利用可能サービス】
・開架書棚の閲覧、資料の貸出返却
・卒論・修論の短時間閲覧(閲覧場所指定)
・雑誌・貸出できない図書の複写
※郵送貸出は引き続き行います。
※館内PC及び印刷機・閲覧席・グループスタディ室・休憩室は利用できません。

【対象者】TCU学部生・院生、教職員(専任・非常勤)*卒業生・学外者のご利用は当面お断りします。

【注意事項】
・マスクを着用、手指の消毒(手洗いなど)入館票記名にご協力ください。
・発熱・咳などの症状がある場合は来館を控えてください。
・学生証(図書館利用カード)を持参ください。
・滞在はなるべく短時間とし、館内ではほかの利用者と適切な距離を取ってください。
・館内に設置してある蔵書検索用PCの利用はできません。事前に希望資料の配架場所を調べてからご来館ください。

【返却日の更新について】
 現在貸出中の図書の返却予定日は7月31日ですが、返却日を9月4日(金)まで延長します。
 図書館OPACにログインして利用状況照会画面より貸出延長ください。操作が出来ない場合は図書館側で更新いたします。

【返却について】
 秋学期に来館できる方は、来館し直接返却ください。来館できない方は、郵送で返却ください。その際は、本が傷まないよう緩衝材を用いて着払いで返送ください。

今後の変更等につきましては、図書館HPなどでお知らせいたしますのでご確認ください。

****************************************
While taking measures to prevent corona expansion, the library will be limited to open for the time being. We will continue to deliver books to your home.

From July 28 (Tuesday), there will be no advance request.
Please use the library without reservation.
*The book delivery service will continue for the time being.

Opening date: Twice a week, Tuesday and Thursday
Opening hours: 10: 00 – 12: 00 13: 00 -15: 00
*Excluding the summer vacation period of the University Office.

[Available Services] ・Lending and returning books
・Brief browsing of graduation theses
・Copies of magazines and books that cannot be borrowed
*You cannot use the PC, the printer, the reading room, the group study room and the resting room.

Eligibility : Undergraduate students, graduate students, and faculty members (Full-time and part-time)

[important points] ・Please wear a mask and cooperate in disinfecting your hands (Handwash, etc.).
・Please refrain from coming to the library if you have symptoms such as fever or cough.
・Please bring your student ID (library card).
・Please keep an appropriate distance from other users in the Lib.
・You cannot use the library search PC installed in the building. Please come to the museum after checking the storage place of the desired materials as much as possible in advance.

Please check the library website as soon as the opening hours and schedule changes are decided.